Vanliga frågor

Dela

Vi förstår att det ibland kan uppstå en del frågor kring lån, särskilt om man aldrig lånat förr. Det är inte lätt att förstå alla begrepp som lånvärlden innehåller. Kanske planerar du att låna 2000 kr för första gången? Då kan det kännas skönt att få snabba svar på dina frågor.
Här har vi samlat de allra vanligaste frågorna när det gäller lån. Vi hoppas att du finner de svar du söker och att vi kan göra din jakt på det perfekta lånet lite enklare!

Ta en titt på våra rekommenderade långivare

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

0 0
  • Räntefritt första 30 dagarna
  • Livechatt
0 0
  • Räntefritt för nya kunder
  • Återbetala i din egen takt
0 0
  • Uttag från mobilen
  • Kundservice varje dag
0 0
  • Svar på låneansökan direkt
  • Ingen UC
0 0
  • Låna pengar direkt
  • Avgiftsfritt

Kan man verkligen låna 2000 kr gratis?

Ja, det kan man, så länge man vänder sig till rätt långivare. Om du tar ett gratis lån, eller ett ”avgiftsfritt” eller ”räntefritt” lån som det vanligtvis kallas, betalar du endast tillbaka den summa du lånat och inte ett öre mer. Att låna 2000 kr gratis är mycket vanligt idag.

Kan man låna gratis flera gånger?

Ja, det kan du, men inte hos samma långivare. Du kan inte heller vända dig till en långivare som har samma ägare som den förra du lånade gratis hos. Det måste med andra ord vara en helt ny långivare som har en annan ägare om du ska kunna låna gratis flera gånger.

Går det att låna 2000 kr trots betalningsanmärkning?

Du kan absolut låna 2000 kr trots betalningsanmärkning. Faktum är att en hel smslångivare erbjuder lån trots betalningsanmärkning. Det gäller bara att vända sig till rätt långivare. Dock kan det ibland finnas krav på hur färska eller hur många dina betalningsanmärkningar får vara.

Hur snabbt kan jag ha mina 2000 kr?

Om du vänder dig till en smslångivare som erbjuder direktutbetalningar och som har samma bank som dig kan du ha dina pengar redan inom en kvart. Skulle ni ha olika banker kan det ibland ta en arbetsdag innan utbetalningen går igenom.

Kan jag förlänga ett lån på 2000 kr?

Ja, det är inte alls omöjligt, så länge du vänder dig till en långivare som erbjuder denna möjlighet. Dock bör du vara försiktig med förlängningar eftersom de i många fall endast orsakar problem. Det är dyrt att förlänga ett lån och gör du det upprepade gånger kan din sluträkning bli mycket dyr.
Om du lånat 2000 kr gratis bör du absolut inte förlänga ditt lån. Detta eftersom du då kommer betala ränta för både den period du förlänger lånet, men även för den period som egentligen skulle varit gratis.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning måste alltid göras i samband med att du ansöker om ett lån, oavsett hur stort eller litet det är. Genom att ta en kreditupplysning kan långivaren få en god överblick över din ekonomiska situation. I upplysningen, som görs av så kallade kreditupplysningsföretag, framgår dina inkomster, utgifter, skulder, lån- och kredithistorik, levnadssituation samt om du har betalningsanmärkningar eller ej. Dessa delar påverkar sedan långivarens beslut om huruvida du är en lämplig lånekandidat eller ej.

Kan jag låna 2000 kr på helgen?

Ja, det kan du. Så länge du vänder dig till en långivare som har helgöppet och som använder sig av samma bank som dig så kan du ha dina pengar lika snabbt som om det vore en veckodag. Det allra viktigaste är att se till att ni har samma bank och att långivaren erbjuder direktutbetalningar. I övriga fall kommer du ha dina pengar följande bankdag.